Sari Hartikainen Riitta Cederberg

Riitta Cederberg kunniajäseneksi

Kuopion Kotitalousopettajat viettivät 80-vuotisjuhliaan 18.11.2022 Kahvila Kantissa Kuopion museon rakennuksessa. Riitta ei päässyt silloin paikalle, mutta puheenjohtaja Sari Hartikainen ojensi kukkakimpun ja piti puheen vuosikokouksessa 1. maaliskuuta Sakkyn (Savon ammattiopisto) uusissa tiloissa. Riitta on yhdistyksen kymmenes kunniajäsen.

Kuopiossa asuva Riitta jäi eläkkeelle rehtorin tehtävistä alkuvuodesta 2022, mutta jo parin kuukauden hän aloitti Ukrainan pakolaislasten opettajana. Kotitalousopetus on mitä mainioin aine opettaa numeroita, mittaamista ja lukemista tai integroida oppilaita uuteen ympäristöön. Tämä tekee kotitalousopetusta tunnetuksi ja nostaa alan arvostusta.

Riitta on ollut yhdistyksessä puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Hän on myös edustanut aluettamme liiton hallituksessa.

Liiton puheenjohtajana Riitta toimi kuusi vuotta. Samoihin aikoihin hän oli perustamassa Staili ry:tä eli Suomen taito- ja taideaineiden opettajajärjestöjen liittoa.

Riitta on koko sydämeltään kotitalouden neuvonnan ja opetuksen ihminen. Hän on myös jalkauttanut maahamme Makukoulu-ruokakasvatusmenetelmän.

Äitinä ja Jenny-tyttären opettajana Riitta on saanut innostettua tyttärensäkin omille jalan jäljilleen kotitalousopettajaksi.