Risotto tonnikalan ja avokadon kanssa

Sara Zuffan italialainen ilta

Syyskuun 27. päivänä töiden jälkeen kokoonnuimme Kuopion kansalaisopiston opetuskeittiöön tekemään ruokaa italialaisen Sara Zuffan muokkaamilla resepteillä. Opistossa Zara opettaa italian kieltä ja pitää ruokakursseja suomeksi. Kolmessa tunnissa saimme tehtyä kaksi italialaisen keittiön klassikkoa: risottoa gourmet-twistillä ja jälkiruuaksi tiramisua.

Risottoon tuli kerroksittain tonnikalaa oliiviöljyssä, avokadoa sekä sitruunan mehua ja -kuorta. Saralla oli pyöreitä ja suorakaiteen mallisia muotteja, joihin annos koottiin. Muottiin kuului painin, jolla riisi saatiin painettua tiiviiksi.

Tiramisu on maailmankuulu italialainen jälkiruoka, jonka maku hurmaa joka kerta. Sitä voisi kokeilla vaikka joulun aikaan! Se vei kielen mennessään!

Iltaan osallistui 13 jäsentä ja yksi tuleva jäsen. 7-vuotias ekaluokkalainen Helmi tuli mukaan äitinsä Annikan kanssa. Helmi on tehnyt kotona paljon ruokaa ja halusi kokeilla kaikkea innokkaasti.

Sara on koulutettu pastamestari. Hän on kotoisin Imolasta ja asunut Kuopiossa jo 17 vuotta. Imola sijaitsee Emilia Romagnan maakunnassa, josta tulevat Italian maailmankuulut ruokatuotteet: kotona tehty pasta, prosciutto, tortellini, ja lasagne, tagliatelle, “bolognese” eli ragù, parmigiano ja grana.

Sara toi Suomeen emilia-romagnalaisten intohimon laadukasta ruokaa ja erityisesti pastaa kohtaan. Kuopion kansalaisopistossa Sara opettaa ruuanvalmistusta äidin ja mummon reseptien mukaan. Tunneilla opitaan lisää Italian kulttuurista ja ruokatavoista ja jos joku haluaa, voi samalla harjoitella italian kieltäkin. – Saralla on netissä oma yritys italiankoti.fi.